Εκδρομή Φεβρουαρίου στην Αττική

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 , με την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. κ. Εφραίμ, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στην Αττική την οποία διοργάνωσε το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο της ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού Τίμιου Προδρόμου Κρανιδίου προς οικοδομή και πνευματική ψυχαγωγία των ενοριτών αλλά και ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου. Την εκδρομή συνόδευσε ο εφημέριος της ενορίας αρχιμ. π. Χριστοφόρος Καραβιας

Το πρωί έγινε επίσκεψη στην ιστορική Ιερά Μονη Δαφνίου , στο Χαϊδάρι Αττική όπου εμπεριστατωμένα και γλαφυρά ξενάγησε τους εκδρομείς ο εικαστικός και ιστορικός κ. Ευαγγελος Παππας σε όλους τους χώρους της Ιεράς Μονής που σήμερα λειτουργεί ως αρχαιολογικός χώρος σήμερα.

Το μεσημέρι υπήρξε ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και γεύμα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Το απόγευμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Στεφάνου στον δήμο Διονύσου Αττικής συμμετείχαμε τον Εσπερινό και ξεναγηθήκαμε από τον δραστήριο εφημέριο του Ι.Ναού αιδεσιμολ. πρωτ. π. Χρυσοβαλάντη Θεοδώρου τόσο στον Ιερό Ναό όσο και στο μουσείο που λειτουργεί στον χώρο κάτω ακριβώς από τον Ναό, όπου εκτίθενται ιερά κειμήλια, προσωπικά αντικείμενα και φωτογραφικό υλικό από την μακρά ιστορία της ενορίας και την σύνδεσή της με τους πρόσφυγες Μικρασιάτες από Κωνσταντινούπολη και Πόντο. Ακολούθησε κέρασμα στους εκδρομείς.

Ευχαριστίες στις κυρίες του Φιλόπτωχου για την διοργάνωση και σε όλους τους συμμετέχοντες.