Λήξη κατηχητικών 2023-2024

Χριστός Ανέστη!

Μια ακόμη κατηχητική περίοδος έφτασε στο τέλος της ! Ιδιαίτερη η φετινή. Τόσο αριθμητικά όσο και ως κλίμα που επικράτησε ήταν διαφορετική από άλλες που θυμόμαστε, στην τριακονταετή διακονια μας στον χώρο της ορθόδοξης κατήχησης. Θα ήταν παρακινδυνευμένο να την χαρακτηρίσω καλύτερη ή χειρότερη από τις προηγούμενες. Ό,τι γίνεται μέσα στην εκκλησία είναι κάτι το ζωντανό και αυθόρμητο. Οι καρποί δεν ακολουθούν τους χρονικούς ρυθμούς της φύσης αλλά της ωρίμανσης του κρασιού.
Η συνάντηση λήξης της περιόδου κατήχησης έγινε σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων , 19 Μαΐου 2024, στον Προφήτη Ελισσαίο.
Δοξάζουμε το Θεό που μας σύναξε στην Εκκλησία Του! Θα μπορούσαμε να είμαστε οπουδήποτε αλλού και να κάνουμε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που κάνουμε. Αυτό που επιλέξαμε ή μάλλον μας επέλεξε είναι το να διεκδικούμε το όνομα του παιδιού ενός Πατέρα που ορίζει την αγάπη και τη ζωή…

Θερμές ευχαριστίες στον Σεπτό Ποιμενάρχη μας κ.κ. Εφραίμ για την πνευματική καθοδήγηση και έμπνευση.
Στους κατηχητές μας αναγνώστη κ. Κώστα Θ. Μπάζο, εκκλησιαστικό κ. Αντώνιο Κ. Σοφικίτη και κ. Αγγελική Μπουγιατιώτη – Μανιάτη!Ευχαριστούμε την κ. Ιωάννα Μπακαλέξη- Σοφικίτη για την συμβολή της !

Ευχαριστούμε τους γονείς για τον καθημερινό τους άξιο αγώνα και που παροτρύνουν τα παιδιά τους να μετέχουν στις συνάξεις κατήχησης και τον εκκλησιασμό, που τα συνδέουν με τον Χριστό.

Ευχαριστούμε τα ευλογημένα παιδιά και τους νέους και νέες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Χριστού για να Τον γνωρίσουν και να διδαχθούν από την παρουσία Του!

Καλή πρόοδο και προκοπή σε όλους , παιδιά !
Ο Χριστός να σας δωρίζει υγεία και χαρα !

Με το καλό να ξανασυναντηθούμε στην επόμενη περίοδο κατήχησης !

Με αγάπη εν Χριστώ,

π. Χριστοφόρος Καραβίας