Εορτή των κατηχητικών μας για τους Αγίους Τρεις Ιεράρχες 29/2/2023

Με την χάρη της Τρισηλίου Θεότητος και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Εφραίμ, τα παιδιά και οι νέοι των κατηχητικών συνάξεων της ενορίας μας στον φιλόξενο χώρο του Κέντρου Νεοτητας Κρανιδίου, μας παρουσίασαν σήμερα Κυριακή πρωί , 29 Ιανουαρίου, εόρτια εκδήλωση προς τιμήν των Αγίων Οικουμενικών Διδασκάλων και Ιεραρχών Βασίλειου του Μεγάλου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, προστατών της ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων που εορτάζουν αύριο και των Αγίων Μητέρων τους Εμμελείας, Νόνης και Ανθούσης, εν όψει και της ορθόδοξης εορτής της μητέρας που είναι την ημέρα της Υπαπαντής του Κυρίου (2 Φεβρουαρίου).

Στην εναρκτήρια σύντομη ομιλία του ο π. Χριστοφόρος αναφέρθηκε στην αξία της χριστιανικής φιλίας εξ αφορμής της διαχρονικής και απαράμιλλης φιλίας με την οποία συνδέθηκαν οι Άγιοι Βασίλειος ο Μέγας και Γρηγόριος ο Θεολόγος .

Στη συνέχεια τα μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά διάβασαν συνοπτικές βιογραφίες των Τριών Ιεραρχών και των Αγίων Μητέρων τους, επίκαιρα ποιήματα και πατερικά κείμενα.

Τέλος, η χορωδία εφήβων υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Ιωάννη Νάκη, ιεροψάλτη και καθηγητής της εκκλησιαστικής ψαλτικής τέχνης, απέδωσαν εκφραστικά ύμνους της εορτής των Τριών Ιεραρχών και τα παιδιά του κατώτερου κατηχητικού μας τραγούδησαν με παλμό αγαπημένα τους χριστιανικά άσματα.

Μοιράστηκε ως ευλογία εικόνα των Αγίων Μητέρων των Τριών Ιεραρχών και δόθηκε κέρασμα σε όλους.

Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά μας για την συμμετοχή τους και την προθυμία τους να συνεργαστούν για έναν ωραίο σκοπό.

Τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Αναστάσιο Μέλλο που μας τίμησε με την παρουσία τους με την συνοδεία παιδιών των κατηχητικών της ενορίας της Μεταμομορφωσεως του Σωτήρος.

Τους καλούς κατηχητές μας π. Γεώργιο Κανακάρη και κ. Αντώνιος Σοφικίτη.

Τον κ. Ιωάννη Νάκη για την ολοπρόθυμη συμμετοχή του και τον κόπο του.

Τους γονείς των παιδιών μας και όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Είθε, η Χάρις του Θεού με τις πρεσβείες των Τριών Ιεραρχών, να εμπνεύσουν στα παιδιά μας την αγάπη για την πνευματική αγωνιστική ζωή, για την εν Χριστώ φιλία και για τα ελληνικά γράμματα αλλά και οι Άγιες Μητέρες των Οικουμενικών Διδασκάλων, να εμπνέουν τις μητέρες στο πολύμοχθο και ιερό χρέος τους που είναι τόσο καθοριστικό στην πρόοδο και προκοπή της κοινωνίας μας!

Έτη πολλά και ευλογημένα !

π. Χριστοφόρος